Echte badstof

Waarom katoen en géén katoen-polyester of polyester?

Badstof van 100% katoen
Badstof is katoen met lussen om meer vocht op te kunnen nemen. Katoen neemt van nature vocht op. Daarom zijn handdoeken, badhanddoeken en strandlakens van 100% katoen. Perfect om mee af te drogen dus.

Deze “druktechnieken” kunnen op goede kwaliteit badstof van 100% katoen

Te weten: DrukkenWevenBordurenBandprint.

 

Polyester neemt geen vocht op!

Katoen/polyester
Bij katoen-polyester is de ene kant van de handdoek katoen, deze zijde neemt vocht op. Daarentegen is de andere zijde polyester, deze zijde neemt dus geen vocht op.
Katoen-polyester droogt dus nog maar voor de helft af, deze handdoeken zijn ook een heel stuk dunner. Dus minder geschikt als handdoek, maar het geeft wel een mooi plaatje.

De polyester zijde is nodig om fullcolor (fotos bijvoorbeeld) te kunnen printen/sublimeren. Als je kiest voor goede kwaliteit handdoeken of badhanddoeken of strandlakens is deze methode dus niet geschikt.

Let op!

Veel bedrijven zullen handdoeken en strandlakens altijd gesublimeerde handdoeken of strandlakens leveren, vaak omdat ze niet anders kunnen. Sublimeren kan alleen op polyester. (wat dus geen vocht op neemt). De drukzijde is dus polyester en de achterzijde is katoen. Maar een handdoek die wordt gebruikt om af te drogen verliest dus voor de helft zijn functie. En de bedrukte kant kun je helemaal niet gebruiken om af te drogen. Want die neemt geen vocht op. Dus eigenlijk is het geen handdoek meer. Daarbij ook nog eens veel dunner als handdoeken van 100% katoen. Hetzelfde geldt voor de strandlakens. Soms is dat prima, het geeft wel een mooi plaatje, maar als handdoek minder geschikt.